Mindennapi történetek sorozatunkban egy-egy rövid és motiváló elbeszélést olvashattok, amelyek mindenki számára ismerősek lehetnek. A mindennapok megszokott mozzanatai jelennek meg bennük, melyek bár nüansznyi események, összességében mégis alakítják a napunkat, és benne önmagunkat. Segítenek abban, hogy más színben lássátok a veletek történteket, és hogy megleljétek a körülöttetek lévő, ezernyi apró örömforrást.

Fogadjátok őket szeretettel!

 

A reggel

A nap sugarai bekandikálnak a hanyagul leeresztett redőny kis nyílásain át. Az egyik szemed résnyire nyitod, hogy rápillanthass az ébresztőóra mutatóira: hajnali 5 óra 47 perc. Visszahanyatlasz a párnára, és gyorsan végiggondolod az előtted álló napot:

Nyolc órától videokonferenciád lesz, aztán meg kell válaszolnod egy csomó e-mailt. Valamikor ebédet is főzni kell, és persze tanulni a gyerekkel, hogy a holnapi online matekdolgozaton ne hasaljon el. Délután folytatni kell a munkát, aztán be is kéne vásárolni. Este pedig a szokásos rutin vár, mire mindenkit időben ágyba parancsolsz, hogy utána még a lakást is a helyére tehesd az egész napos home office és home school után…

Előre végiggondolni is fárasztó, és nincs is kedved elkezdeni a napot, inkább a fejedre húzod a takarót, és még egy kicsit visszaalszol, hogy aztán a 8 órás konferencia előtt négy perccel riadj fel, és egyszerre próbálj kávét főzni, fésülködni, és magadra rángatni egy blézert, a pizsamád fölé… Ezek után persze semmi nem úgy sikerül, mint ahogy kellene, minden csupa feszültség és kapkodás egészen az esti lefekvésig. Így kezdődik egy napod?

 

Vagy inkább úgy, hogy…

…a nap kis csalafinta játékára megébredsz 5 óra 47 perckor, amiért hálás vagy. Így legalább lesz egy órád csak magadra, nyugodtan megihatod a kávéd, megeheted a reggelid, felkészülhetsz az előtted álló korai megbeszélésre, és bele fog férni minden a napodba, amit elterveztél. Valószínűleg még egy húsz perces csendespihenőt is megengedhetsz magadnak ebéd után, hogy aztán újult erővel folytathasd teendőid sorát.

A nap végén elégedett vagy, mert jól eső az érzés, hogy hatékony voltál, és amit csak lehetett, elvégeztél. Nem ostorozod magad, ha maradt kipipálatlan feladat a listádon, mert pontosan tudod, hogy minden tőled telhetőt megtettél, és ami esetleg kimaradt, az úgyis megvár holnap.

 

Melyiket választod?

Mint látod, az ébredés időpontja ugyanaz mindkét történetben, mint ahogyan a feladatok és a szereplők is ugyanazok. Egy lényeges különbség van: a hozzáállás.

Mindent meg lehet közelíteni negatív szájízzel, de pozitív szemlélettel is. A döntés csak rajtad áll. Talán egyszerűbb abban a pillanatban a fejedre húzni a takarót, de ez nem fogja megkönnyíteni az életed, sőt!

Van egy nagyon bölcs mondás:

Könnyű döntések = nehéz élet, nehéz döntések = könnyű élet.

Érdemes ezt ízlelgetni, meglátni ennek valódi jelentőségét, és beépíteni a mindennapokba. Ha egy apró csomóba ütközöl az utad elején, mit teszel? Azon nyomban kibogozod, és egy sima úton haladsz tovább könnyed léptekkel, vagy görgeted a gubancot magad előtt, míg nem akkora csomóvá dagad, hogy már nem tudsz tőle továbbmenni…

Te melyiket választod?

 

Feliratkozás a hírlevélre

Matrix információk

Sikeres feliratkozás!