Hangolódj önmagadra és vedd a kezedbe az irányítást!

Az életben minden változik. Maga az élet változik és azon belül is Te magad. Ezekben a percekben is, mikor ezt az írást olvasod, zajlik a sok-sok biokémiai folyamat a szervezetedben. Ezek az apró, szabad szemmel nem is észlelhető módosulások kihatnak a testre és az elmére, és sok mindent befolyásolnak. Az emésztést, a látást, az immunrendszer erősségét, vagy épp gyengeségét, de még a hangulatot is.

Ezért van, hogy sokszor nem is tudjuk, miért vagyunk egyik nap jobb kedvűek, míg a másik nap meg olyan nehézkesen megy minden. Például nem jön a motiváció a munkában, vagy minden kiesik a kezünkből, de még a pólót is fordítva vesszük fel reggel. És amikor ezekkel a nehézségekkel szembesülünk, hajlamosak vagyunk a külső tényezőket okolni érte. Mert a párunk felbosszantott, a gyerek nem fogadott szót, anyagi problémák vetődtek fel, és ez az oka annak, hogy éppen nem érezzük jól magunkat a bőrünkben.

Persze nem kétséges, hogy a kívülről érkező impulzusok képesek hatni ránk, mégis érdemes megfordítani ezt a nézőpontot, és észrevenni azt, hogy minden belülről fakad. Minden belőlünk indul ki, és oda is tér vissza. Mindenki kölcsönhatásban van a környezetével, ez pedig oda-vissza működik. Ez egy általánosan elfogadott szemlélet, hiszen az a nézet már régen elavult, hogy ha valami nem mérhető közvetlenül, akkor az nem is létezik.

A szervezetünk minden része, akár csak egy pici ízület is, a környezetével nagyon sok szinten tartja a kapcsolatot. Nagyon sok módon illeszkedik, alkalmazkodik hozzá, és képes átvenni annak a rezgéseit is. Tehát ha valami váratlan, és kevésbé kellemes dolog történik a közvetlen környezetünkben, arra bizony a szervezet reagál.

Ki ne kapott volna már életében legalább egy kellemetlen telefonhívást? Esetleg a gyerek osztályfőnökétől, mert a csemete rossz fát tett a tűzre. Vagy a főbérlőtől, hogy megemeli a bérleti díjat. Vagy egy családtagtól, mert valamelyikünk szerettünk kórházba került.

Kinek így, kinek úgy, de az bizonyos, hogy ezek a váratlanul jelentkező szituációk a stressz-szintet megemelik. Emellett pedig egész konkrét fizikai tüneteket is okozhat, mint például a hasmenés, a szédülés vagy a fejfájás.

Ezt a hatást-ellenhatást viszont meg is fordíthatjuk, ha elsajátítjuk az önmagunkra való hangolódás képességét. Ha tudjuk, hogy mi miért történik, ha felfigyelünk minden apróbb belső változásra és észrevesszük azokat a jeleket, amelyeket a szervezetünk nap, mint nap küld, akkor sokkal könnyebben tudjuk kezelni az ezekből fakadó változásokat. Ez pedig megedzi a szervezetet, az idegrendszert, így a kívülről érkező hatásokat is könnyebb feldolgozni.

Azt is fontos tudatosítani, hogy a változás nem egyenlő a rosszal! A változás sokszor jó dolgokat rejt, csupán mernünk kell szembenézni vele. A menekülés egy roppant negatív reakció, amely nem csak hogy eredményre nem vezet, de képes a lelket és a szervezetet is megmérgezni.

Fontos kulcsszavak tehát a megfigyelés, a felismerés, és a feldolgozás. Csupán csak gyakorlás kérdése. A gyakorláshoz szorosan hozzátartoznak azok a tevékenységek, melyek végzésével könnyebben ismerhetjük meg magunkat úgy igazán, mélységünkben, hogy az majd egy jó alapot adjon az eredményes önhangolódásnak.

Ilyen lehetőség a sport, a társas kapcsolatok, a tanulás, a folyamatos fejlődés. Természetesen ezen eszközök sorát erősíti a KIT is, melyet bárki igénybe vehet a Mátrix Holistic Centerben. Az „én idő” megélését teszi lehetővé, egy olyan relaxációs állapotot, amely páratlan módon segít befelé figyelni és észrevenni minden apró rezdülését a szervezetnek.

Míg pihenünk, a KIT készülék megteremti azt az elektromágneses teret, amely lehetővé teszi, hogy a kibocsátott hordozó hullámok hátán a sejtek közötti információáramlás a lehető legoptimálisabbá váljon. Így kerül tökéletes összhangba a test és a tudat, ez pedig olyan erős eszköz, amely segítségével lehetővé válik az élet minden napos nehézségeinek eredményes leküzdése és a teljesség megélése.

Feliratkozás a hírlevélre

Matrix információk

Sikeres feliratkozás!